VM kommer til byen!

Nyheter

VM kommer til byen!

Hele verdens øyne rettes mot Bergen og Norge når vi arrangerer sykkel-VM, et av verdens største idrettsarrangementer, om bare noen måneder. Under mesterskapet er det forventet rundt 500 000 tilreisende og over 300 millioner TV-seere. Det er duket for folkefest i Bergen!

I september snus hele Bergen på hodet. Vi skal arrangere sykkel-VM, og det blir det største arrangementet som noensinne er arrangert på Vestlandet. Vi forbereder oss med andre ord på en enorm folkefest! Bergen 2017 er ansvarlig for gjennomføringen av sykkel-VM og skal begeistre en hel verden, ikke bare gjennom idrettsprestasjonene, men gjennom publikumsablegøyer i løypene, barne- og mosjonsritt og oppmerksomhet rundt folkehelse. Sykkel-VM skal være et arrangement for alle.

Arenaen til sykkel-VM er gatene i Bergen og området rundt Bergen, som er åpne for alle. I tillegg vil det være avgrensede soner med tilgang til skjermer, mat og drikke. Løypene fylles med proffe syklister og veikantene med heiende tilskuere.

Oppmerksomhet på folkehelse
VM 2017 er en god anledning til å rette søkelyset mot bruk av sykkel i Bergen. Helsedirektoratet har bekreftet at de tror det er mulig å få flere til å bruke sykkelen som et fremkomstmiddel og ikke minst som en aktivitetsform for alle. For å drive sykkelandelen opp er det spesielt viktig at barn og unge sykler. Ved å etablere gode vaner i barndommen, med bruk av sykkel til og fra skolen og fritidsaktiviteter, får man også flere voksne syklister i fremtiden. Samtidig er foreldre, lærere og trenere viktige motivatorer og rollemodeller for barna. Når de selv bruker sykkelen og tar med familien på sykkelturer, forsterkes grunnlaget for barn og unge.

Derfor har Bergen 2017 og TV 2 fått støtte av myndighetene og private aktører til å gjennomføre folkehelsekampanjen «Sykle til VM». Bergen 2017 utfordrer byens innbyggere til å ta frem sykkelen og bli med på «Sykle til VM». Jo flere syklister vi får på veiene, og jo mer vi viser av miljø- og helsegevinster, jo mer må det investeres i sykkel og gangveier.

Man kan bruke alle typer sykler i kampanjen: elsykler, sparkesykler, transportsykler og tandemsykler. Vi oppfordrer alle til å benytte de nye bysyklene til å delta i konkurransen. Klarer man å sykle én gang per uke, er det et godt utgangspunkt. Skoler, bedrifter og kommuner er også oppfordret til å delta, og må gjerne utfordre hverandre. Aktiviteten kan registreres på mobilapplikasjonen «Sykle til VM». Det er også mulig for lærere eller andre gruppeledere å registrere aktivitet for sin klasse eller gruppe på nettsiden Sykle til VM.

Vår oppfordring er klar: Bruk tiden frem til VM på å skape engasjement rundt sykling, og bidra til at folkefesten i september blir en av de beste vi har sett. Ta sykkelen ut av boden, arranger sykkelbyttedag på skolen eller sykkelloppemarked i idrettslaget, registrer dere i «Sykle til VM»-kampanjen, og ikke minst – møt opp og kast glans over det største arrangementet vi noen gang har hatt på denne siden av landet. Vi gleder oss til å se deg under VM i september!

Bergen – en offisiell sykkelby
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har gitt Bergen status som en av de første «UCI Bike cities». Utnevnelsen får Bergen for satsingen på sykkel som fremkomstmiddel og på grunn av at Bergen skal være vertskap for sykkel-VM.

Fakta om Sykkel-VM
• VM er et av verdens største idrettsarrangementer og arrangeres i Bergen, Askøy, Fjell og Øygarden 16.–24. september 2017.
• Det blir det største sommeridrettsarrangementet som noensinne har vært avholdt i Norge.
• I 1993 ble mesterskapet arrangert i Oslo.
• Mesterskapet har en stor medieinteresse, og mer enn 300 millioner TV-seere vil se på.
• 1150 utøvere fra mer enn 80 nasjoner vil delta. Over 500 000 tilskuere er forventet, og det regnes med rundt 6000 akkrediterte til arrangementet.
• Bergen 2017 AS er et heleid selskap av NCF som er ansvarlig for videre planlegging og gjennomføring av sykkel-VM 2017.
• For å organisere dette enorme arrangementet kreves det derfor mellom 1500 og 2000 frivillige.

Du finner mer informasjon her.