Vintersyklingens dag

Nyheter

Bilde fra arrangementet "Vintersyklingens dag"

Vintersyklingens dag

13. februar er Vintersykkeldagen. For første gang tar Bergen del i denne internasjonale vintersykle-til-jobben-markeringen.

—I dag heier vi på alle som sykler hele året, og vi setter fokus på at helårssykling er fullt mulig i en by som stort sett er fri for snø og is. Hvis folk bare overvinner kulden og mørket tror jeg de opplever at det går helt greit å sykle, selv på vinteren. Derfor oppfordrer jeg alle til å finne sykkelen fram og bruke den, sier sykkelsjefen Einar Grieg.

Teller syklister

Sykkelsjefen Einar Grieg i det han teller syklist nummer hundre på vintersyklingens dag.

Sykkelsjefen Einar Grieg i det han teller syklist nummer hundre på vintersyklingens dag.

Fra 0800-0900 talte han 110 passerende syklister, 100 fotgjengere, 130 biler og 30 store kjøretøy. På nettsiden WinterBikeToWorkDay.org  kan du zoome inn på verdenskartet, og sammenligne Bergens resultater med byer fra Reykjavik til Toronto.

Sykkelsjefen skuler misunnelig mot Zagreb som kan vise til de beste resultatene på vintersykkelens dag. Samtidig er han fornøyd med egne tall. Han observerte mange syklister både før og etter tellingen, og setter pris på at faktisk flere hundre syklister tar seg til og fra jobb hver dag.

– For øyeblikket har Bergenhus og Årstad bydel en sykkelandel på 8 % av alle reiser per år. Der begynner vi å nærme oss målet på 10 %, og jeg ser et betydelig potensiale for en solid økning i sykkelbruken blant bergenserne, konkluderer Einar Grieg.

Heier på syklistene
De forbipasserende syklistene fikk en ekstra oppmerksomhet med kaffe og boller på morgenkvisten.

– Jeg synes det er en fin måte å våkne på og komme i gang med dagen, så jeg sykler til jobb hver dag hele året. Vanligvis sykler jeg ikke denne ruten. Men det er veldig kjekt at vintersyklingens dag blir markert, så jeg la ruten innom standen, sier Øistein Stemme.

 

Kilde: Fylkeskommunen