Turforslag: Familieruten

Nyheter

Turforslag: Familieruten

Astrid Gangdal tar med familien på sykkeltur så ofte hun kan, uansett vær. Hun og sønnen Eric (11) tok oss med på en av yndlingsrutene sine – en familievennlig trasé på 7,3 kilometer rundt Langavatnet.

Ruta starter ved Ikea i Åsane og går videre på idylliske Dalavegen mot enden av Langavatnet. Her møter vi på «Den Trondhjemske Postvei», som er det best bevarte partiet av de gamle post- og byveiene ved Bergen. Videre går ruta over på en traktorvei langs vannet, der man kan møte på hester, kyr og sauer på beite. Det er viktig at man går av sykkelen og triller den et stykke av veien, av hensyn til dyr på beite.

Traktorveien møter etter hvert Teiglandsvegen. Herfra sykler vi videre over på Sæterstølvegen og sydover ut på Steinestøvegen. Langs Åsamyrane er det gang og sykkelvei som er skiltet mot Liavatnet. «Vi pleier å kutte runden rundt Liavatnet når vi ønsker en kortere trase. Hvis man likevel tar runden rundt, kan det være hyggelig å ta med noen brødbiter til de mange fuglene ved vannet», forteller Astrid.

 

Fra enden av Liavatnet sykler vi videre på gang- og sykkelveien som etter hvert går under E39 og etter om lag en time er vi tilbake ved IKEA der vi startet.

Hvem passer turen for?
Turen er relativt kort og går langs grusveier med gårsdrift og beite for dyr. Vi anbefaler derfor turen for de som vil holde et rolig tempo og nyte naturen og omgivelsene.

 

Ønsker du flere tips til familievennlige sykkelruter, kan du følge @blanceflor på Instagram.