Oppmuntret vintersyklistene

Nyheter

Kvinnelig syklist på Vintersykkeldagen

Oppmuntret vintersyklistene

Anna Berg sykler fra Askøy til jobben på Haukeland hele året. Hun var en av dem som fikk en oppmuntring på vintersykkeldagen 12. februar.

Den internasjonale vintersykkeldagen ble markert på morgenkvisten fredag 12. februar. Sammen med flere andre stod sykkelsjef Einar Grieg i Lars Hilles gate og delte ut kaffe, kakao, sjokolade, refleks og sykkellykter til dem som manglet det.

En av dem som ble heiet litt ekstra på, var helårssyklist Anna Berg. Hun bor på Askøy og jobber ved Haukeland Universitetssjukehus.

– Det tar en time hver vei. Det er en fin tur, sier Anna Berg.

– Går greit med piggdekk

– Jeg sykler til jobb stort sett hele året, men ikke når det er mye snø, forteller Leo Zyerveld. Han er fra Nederland, og vant til gode sykkelveger.

– Her i Bergen kunne vi fått bedre forhold for oss syklister. Men med piggdekk går det greit å sykle om vinteren, sier Leo Zyerveld som passerer standen til vintersykkeldagen på vei til jobb på Geofysisk institutt i Allègaten.

Linda Olsen Løland i bedriftsidretten Hordaland deler gladelig ut kvikklunsj, kjeks, kakao, kaffe, refleks og lykter til dem som har valgt sykkel som transportmiddel.

– Om vinteren passerer opp til 1200 syklister hver dag Gamle Nygårdsbro på vestsiden. I tillegg regner vi med omtrent 400 på østsiden, sier Løland.

Nye, digitale målepunkt

Sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, er godt fornøyd med at så mange sykler også om vinteren.

– Vi har fått god måling med nye, digitale sykkeltellere ved Gamle Nygårdsbro og i Sandviken. De viser at vi har god sykkelaktivitet så langt i vinter, seier Einar Grieg.

Vintersykkeldagen i regi av Sykkelbyen Bergen er blitt en årlig markering i Bergensprogrammet. Den første vintersykkeldagen startet i Canada for fire år siden, og blir i dag markert i en rekke land.