Økning i antall vintersyklister

Nyheter

Økning i antall vintersyklister

Sykkeltelleren i Fjøsangerveien viser en økning i januar i år på 155 syklister per døgn sammenlignet med januar i fjor. Det tilsvarer en oppgang på ca 48 % på dette målepunktet.  

I januar i fjor viste sykkeltelleren på Fjøsanger 326 sykkelpasseringer i døgnet. I januar i år viser den en økning til 481. Og det er ikke bare på Fjøsanger antall passeringer øker. Tall fra åtte sykkeltellere viser en økning i antall syklister i januar sammenlignet med samme måned  i fjor. — Det er gledelig at flere og flere tar i bruk sykkelen også på vinteren, sier sykkelsjef Einar Grieg.  Fredag 10. februar gjør han stas på nettopp vintersyklistene.

Fra klokken 07.30-09.00 markeres Vintersykkeldagen i regi av Sykkelbyen Bergen. I Lars Hilles gate mellom Fylkesbygget og St. Jacobs plass blir det delt ut varm drikke og oppmuntringer til dem som har valgt sykkel som transportmiddel.

Bedriftsidretten Hordaland stiller også, og veileder og Sykle-til-jobben-ansvarlig Linda Oslen Løland forteller at Bergen kommune og Hordaland ligger på topp når det gjelder påmeldinger til årets Sykle til jobben aksjon som går av stabelen 19. april. –  Etter drøyt en uke med åpen påmelding har vi har vi om lag 2000 påmeldte til årets aksjon på landsbasis. Hordaland er det fylket med desidert flest påmeldte så langt, over 500 og Bergen kommune er kommunen med flest registrerte deltakere, sier en en fornøyd Løland.

Fakta:

  • Vintersykkeldagen markeres i en rekke land, og initiativet startet i Canada for fem år siden
  • Syklende kan registrere seg på http://winterbiketoworkday.org/
  • Sykkelbyen Bergen er en del av Bergensprogrammet