Gratis sykkelservice til hundrevis av bergensere

Nyheter

Gratis sykkelservice til hundrevis av bergensere

I løpet av de to siste ukene har Sykkelreparatørene reist rundt i byen for å fikse bergensernes sykler. Hundrevis har møtt opp, og er nå bedre rustet til å starte sykkelsesongen på en god og trygg sykkel.

Denne våren har Sykkelbyen Bergen engasjert sykkelreparatører fra det lokale verkstedet Den Grønne Sykkel til å fikse folks sykler. Reparasjonene har vært gratis for de fremmøtte og både barn og voksne har møtt opp med punkterte dekk, slakke bremser og løse skruer.

Reparatørene har vært på Fridalen og Haukedalen skole, ved UiB i sentrum, på Lagunen storsenter, Oasen senter, hos Vadmyra borettslag i Loddefjord og hos Fredheim borettslag i Olsvik. Etter to uker har hundrevis av sykler blitt reparert og klargjort for våren.

Sykkelsjefen i Bergen, Einar Grieg, mener det har vært stort behov for tiltaket og han har fått mange positive tilbakemeldinger fra fremmøtte.

– Vi ønsker å hjelpe de som trenger en håndsrekning. I tillegg til enkle reparasjoner får de informasjon om hvor de finner byens sykkelverksteder og enkle tips til hvordan de kan vedlikeholde sykkelen selv. Veldig mange har gitt tilbakemeldinger om at initiativet er godt og at det har bidratt til at man har hentet frem sykkelen fra garasjen.

Det er første gang Sykkelbyen Bergen gjennomfører dette, og sykkelsjefen er godt fornøyd med årets turné.

– Målet har vært å få flest mulig sykler i bruk. Folk har møtt opp i et stort antall og forhåpentligvis vil vi se enda flere sykler i byen i år.