En vellykket sykkeldag!

Nyheter

En vellykket sykkeldag!

Lørdag 22. april gikk «Den store sykkeldagen» av stabelen for første gang på Festplassen i Bergen og tusenvis var innom for å møte byens sykkelaktører.

Etter mange dager med varierende vær tittet omsider sola frem på «Den store sykkeldagen» og folk strømmet til Festplassen. Der stod tilbudene i kø for de besøkende, med hoppeslott, sykkelløype, guidede sykkelturer, sparkesykkelkonkurranse og BMX-show, for å nevne noe.

Didrik Dimmens BMX show var et svært populært punkt på programmet og proffsyklistene var strålende fornøyd med engasjementet fra publikum.

– Det var gøy med så mye liv og engasjement. Vi gjør en del spektakulære triks og da er det gøy med god respons fra publikum, sa Didrik Dimmen selv, etter to gjennomførte show på plassen.

Også de minste koste seg på sykkeldagen. Mange hadde tatt med egen sykkel og gjennomførte konkurranser og aktiviteter til applaus fra stolte foreldre. Apa hadde også tatt turen fra Vennebyen og hilste på små og store.

For de med slake bremser og tørre kjeder kunne sykkelreparatører tilby gratis sykkelservice. Mange fikk seg også ny sykkel til en billig penge, da politiets årlige sykkelauksjon gikk av stabelen fra scenen i et imponerende tempo. 50 av politiets beste hittegodssykler ble auksjonert bort til svært gode priser.

For de sultne kunne Team Rynkeby by på kaffe og vafler til inntekt for barnekreftforeningen og syklistene i Foodora, som nettopp har etablert seg i Bergen, tilbød hjelp til bestilling av mat.

Dagen ble avrundet med utdeling av prisen «Årets ildsjel», som gikk til Åse Simonsen for livslangt sykkelengasjement. Åse var 17 år da hun gjennomførte første sykkeltur fra Bergen til Oslo, via Sørlandet, med turtelt og sykkel uten gir. Sist gang hun deltok var for tre år siden, som en feiring av at hun fylte 70 år det året. Åse har deltatt i mange sykkelritt i både inn- og utland, blant annet Bergen – Voss 20. ganger, vært aktiv i mange av byens sykkelforeninger og -klubber og hun har vært med organisasjonen «Bike for Peace» på sykkelturer i over 20 land. Ildsjelen brenner spesielt for utbygging av sykkelveier, for å gi flere muligheter til å kunne bruke sykkel fremfor bil. Hun er opptatt av trygge sykkelveier for barn og unge slik at de kan sykle til skole og fritidsaktiviteter. Hun sykler fremdeles omtrent daglig og har bare positive ting å si om sykling

– Jeg er veldig takknemlig for denne prisen. Sykling gjør meg glad, det setter kreative tanker i sving, styrker selvtillit og gir god trening.

Premien til «årets ildsjel» var 5000 kroner til et valgfritt veldedig sykkelformål. Åse valgte å høyne beløpet til 10 000 kroner og gir det til en ny stiftelse som skal opprettes i samarbeid med Den Grønne sykkel.

Sykkelsjef i Bergen, Einar Grieg, var strålende fornøyd med vel gjennomført sykkeldag.

– Det var veldig hyggelig å se at så mange tok turen til «Den store sykkeldagen». Det er første gang vi arrangerer en sånn dag, men tilbakemeldingene har vært gode, så det er slett ikke sikkert det blir den siste. Vi håper en dag som dette inspirerer folk til å ta frem sykkelen og engasjere seg i sykkelinitiativene som finnes i Bergen og omegn.

Også politiet ble inspirert til å ta frem syklene og kom syklende til plassen i anledning dagen. De kunne bekreftet at seksjonen for ungdomskriminalitet har tenkt å ta syklene i bruk igjen på kveldsvakter utover sommeren, til sykkelsjefens store glede.

Sykkelbyen Bergen vil takke alle samarbeidspartnere og bidragsytere som har vært med på å arrangere sykkeldagen: Sykle til JobbenPrøvekjøreCyclehack BergenSyklistenes Landsforening – Bergen og omegnNCF Region VestBergen CKBMXSHOW.NOFysak AllaktivitetshusUCI Road World Championships Bergen 2017 og Team Rynkeby.