Åpnet to nye sykkelparkeringshus

Nyheter

Åpnet to nye sykkelparkeringshus

– Her står syklene trygt og tørt, sa byrådsleder Martin Smith Sivertsen da han åpnet sykkelparkeringen ved rådhuset og på Nøstet forrige mandag. Parkeringen koster ett tellerskritt og er åpen for alle.

De to nye sykkelparkeringshusene åpnes ved hjelp av mobiltelefonen. Telefonnummeret står på skiltet ved døren. Telefonnummeret ditt og tidspunktet for oppringingen blir registrert, og du belastes for ett tellerskritt som ved en vanlig samtale. En summelyd forteller deg at døren kan åpnes.

Jevnlig tilsyn

Hvert av sykkelparkeringshusene har plass til 48 sykler i to etasjer. Du plasserer sykkelen i et ledig stativ og låser den med egen lås. Sykkelen kan stå i stativet sammenhengende i to døgn. Sykkelhuset skal ha jevnlig tilsyn.

Sykkelparkeringshusene har til sammen kostet 2.4 millioner og er finansiert gjennom Bergensprogrammet for transport, byutvikling og miljø.

– Et skritt i riktig retning

Sykkelsatsingen er langvarig. Målet er å øke sykkelandelen fra dagens 3.5 prosent til 10 prosent. Dette er et viktig skritt på vegen, forteller Smith Sivertsen.

 

Denne saken ble opprinnelig publisert av Bergen kommune.