Aktive dager gir glade beboere

Nyheter

Aktive dager gir glade beboere

Signo Konows sykehjem er ikke som andre sykehjem. De aller fleste som bor her, er døve eller døvblinde. Og rett som det kan de få seg en luftetur – på sykkel!

Det er en av disse høstdagene som er så gnistrende at man bare VIL være ute. Dersom man bor på Signo Konows sykehjem ved Fløyen er det mulig å komme ut i frisk luft selv om man er pleietrengende. – Det er så godt å komme seg ut, smiler Skjalg Iversen. Han er godt tullet inn ullteppe og varm vinterjakke. Hjelmen er kledelig på plass, og solbrillene beskytter godt mot den skarpehøstsola.

Skjalg er en mann av få ord, men det er ikke vanskelig å se at han nyter sykkelturen i fulle drag. For – sykehjemmet har skaffet seg en trehjuling som er til stor glede både for beboere og pleiere. Sykehjemmet har bare 21 beboere, noe som man gjør at man i større grad har mulighet til å være til stede for hver enkelt.

– Vi prøver å komme oss ut så sant vi kan, sier Gøril Grindhaug og stråler om kapp med sola. Hun er en omsorgsarbeider av den virkelig sporty sorten, og arrangerer sykkelturene i lag med en annen kollega. Også andre sykehjem i Bergen og omegn tilbyr denne typen sykkelaktiviteter, og flere ønsker å tilrettelegge for dette. Det synes Grindhaug er positivt. Sykehjemmet ser helt tydelig at beboerne trives bedre enn tidligere etter at trehjulingen kom i hus for om lag ett år siden.